Preventie

Delen:

Overmatig gokken

thema gokverslaving

Informatie

Sinds februari 2012 hoef je de zetel niet meer uit om een gokje te wagen. Tot 2012 was gokken op het internet illegaal, maar ondertussen bestaan er verschillende legale gokwebsites. Kansspelen zijn nog toegankelijker waardoor er steeds meer jongeren en volwassenen een kansspel uitproberen. Voor sommigen onder hen wordt gokken problematisch. Net zoals bij overmatig druggebruik zien we dat er problemen kunnen ontstaan op verschillende levensdomeinen. Vanuit de CAD werken wij daarom ook preventief rond dit thema en dit vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Ondersteuning

Leerkrachten, begeleiders, organisaties die met een groep of klas preventief rond het thema gokken aan de slag willen gaan, kunnen een beroep doen op de regionale preventiewerker van de CAD voor ondersteuning en begeleiding. In onderling overleg wordt afgesproken welk aanbod of welk materiaal het best gebruikt kan worden voor de desbetreffende doelgroep.

Vorming

Voor organisaties, scholen, groepen die nood hebben aan extra expertise rond het thema gokken biedt de CAD vorming aan voor intermediairen met als opzet kennisoverdracht en deskundigheidsbevordering.

Online informatie en zelftesten

Op onze website gokhulp vind je uitgebreide informatie over gokken. Op deze website kan de bezoeker ook een zelftest afleggen waarbij hij of zij een advies krijgt. Via de website kan men met dit advies verder aan de slag gaan, hetzij via de zelfhulpmodule, hetzij via de module online begeleiding.

Materiaal

De volgende materialen kunnen besteld en/of uitgeleend worden bij de preventiedienst van CAD-Limburg:

  • Educatief spel "You Bet!"
  • Educatief spel 'Verlies jezelf niet'
  • Educatief lespakket 'Bluff'
  • Vorming voor intermediairen
  • Posters
  • Folders online gokhulp

Meer info:

CAD Preventie