Hulpverlening

Delen:

Hulp voor de gebruiker van middelen

hulpvragen CAD

Als je te veel drinkt, medicatie slikt, drugs gebruikt, gokt, of met gamen bezig bent, dan kan je problemen ondervinden met je omgeving, maar ook met jezelf. De nadelen worden groter dan de voordelen die je in het begin ervaarde.

Het is niet makkelijk om te (moeten) erkennen dat je eigenlijk een probleem hebt. Het is niet makkelijk om te beslissen iets aan je gewoonte te veranderen. Ondanks de vele capaciteiten die je hebt, kan het een zware opgave blijken te zijn. Het is zo mogelijk nog moeilijker effectief de stap te zetten naar minderen of stoppen met drinken, slikken, gebruiken, spelen,..

Zoek je hulp dan kan je bij CAD-Limburg terecht. In hulpverlening proberen we samen naar een oplossing te zoeken voor je problemen. We bekijken samen hoe we de situatie kunnen veranderen, of minstens verbeteren.

Vind je het moeilijk rechtstreeks contact te nemen aarzel dan niet om anoniem te telefoneren naar onze dienst met je hulpvraag (tel. 011/27 42 98) of verstuur een bericht via het contactformulier (en gebruik een anoniem hotmail- of gmailadres).

De mogelijkheden

Individuele begeleiding

Je komt alleen op gesprek.
Lees meer

Begeleiding samen met iemand uit de omgeving

Je komt samen op gesprek met je partner, je ouder(s), je kind, je vriend.
Lees meer

Groepsaanbod

Je neemt deel aan het groepsaanbod. Er zijn informatieve cursussen, therapiegroepen en nazorggroepen.
Lees meer

Jongerenteam

Kortdurende begeleiding van jongeren met problematisch middelengebruik of gamen en hun ouders.
Lees meer

Online hulpverlening

Via dit aanbod kan je gebruik maken van een anonieme manier van hulpverlening.
Lees meer

Methadoneprogramma opiaten

Heb je problemen met opiaten (heroïne en dergelijke), dan kan je in aanmerking komen voor een programma met vervangmedicatie.
Lees meer