Hulpverlening

Delen:

Partner, familielid of vriend

hulpvragen CAD

Iemand uit je naaste omgeving, je partner, kind, vader of moeder, broer of zus, collega, buur,... drinkt/gebruikt te veel en heeft er problemen mee. Jij ziet de ernst er wel van in en wil iets doen... maar hoe? Of je vindt het zelf lastig, hebt er zelf moeite mee...

Als naaste van iemand met een verslavingsprobleem word je vaak geconfronteerd met de problematische gevolgen van dat gebruik of gedrag. Op financieel, professioneel, sociaal, familiaal, relationeel,... vlak loopt het vaak erg moeilijk. Je voelt je alleen staan, kan nergens naar toe met je verhaal, wil wel helpen maar weet niet hoe. Je haalt het onderste uit de kan, maar ’t lijkt niet te helpen. De onmacht is groot; hopeloosheid overheerst. Je positie is vaak dubbel: enerzijds wil je je naaste helpen, anderzijds verlies je daardoor ook je evenwicht en kan moeilijk zelf overeind blijven. Je raakt je ‘focus’ en je evenwicht kwijt.

In hulpverlening aan naasten van gebruikers gaan we samen op zoek naar een (nieuw) evenwicht. We proberen je zicht op de situatie te verruimen om zo misschien nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

De mogelijkheden

Individuele begeleiding

Je komt alleen op gesprek.
Lees meer

Begeleiding samen met iemand uit de omgeving

Je komt samen op gesprek met je partner, je ouder(s), je kind, je vriend.
Lees meer

Groepsaanbod

Je neemt deel aan het groepsaanbod. Er zijn informatieve cursussen, therapiegroepen en nazorggroepen.
Lees meer

Jongerenteam

Kortdurende begeleiding van jongeren met problematisch middelengebruik of gamen en hun ouders.
Lees meer

Online

Via enkele gespecialiseerde websites zijn er informatie en tips te vinden voor partners, ouders, broers en zussen, kinderen en vrienden of collega's.